Dag 4: de reis naar Kanchanaburi
Blijf op de hoogte en volg peter,hester,nikita,fjodor,yentl
28 December 2011 | Thailand, Kanchanaburi
Vandaag verlaten we Bangkok en gaan we richting het westen naar Kanchanaburi om over 1,5 week weer terug te keren naar Bangkok. We hebben besloten per lokale trein te gaan hoewel er taxi’s in Bangkok genoeg zijn die ons rechtstreeks willen brengen. Maar het is juist leuk om je tussen de lokale Thaise bevolking te begeven en het Thaise leven te aanschouwen. Eerst doen we ’s ochtends rustig aan. We slapen tot bijna half 9 en pakken alvast wat spullen in voor het vertrek. Ook wordt het verslag van de vorige dag bijgewerkt. Nadat we iets rustiger dan de vorige dag ontbeten hebben begeven we ons naar het kantoor van Greenwood Travel om te vernemen of ze nog wat hebben kunnen doen voor de dubbel geboekte boottocht naar Koh Tao. Onder afrek van 400 Baht krijgen we al ons geld terug. Prima geregeld dus. We pakken de laatste spullen in en checken uit. De nieuw aangeschafte koffers bevallen prima. Er zit genoeg ruimte in en je kunt ze makkelijk op de wieltjes vervoeren. Wel blijken ze wat groot te zijn om in één taxi met 4 personen mee te krijgen. Hoe Peter ook zijn best doet we moeten met 2 taxis naar het Thonburi Train Station. We blijken ruim een uur voor vertrek aanwezig te zijn en alles wijst zich vanzelf. Op het station zijn we een bezienswaardigheid als westerlingen tussen allemaal Thaise mensen. De trein is al ruimschoots voor vertrek aanwezig en de tijd lijkt hier even stil te hebben gestaan. Ouderwetse boemeltjes die nog begeleid worden door spoorwegpersoneel met vlaggen. Geweldig om te zien. Het grootste deel van het spoor naar Kanchanaburi heeft maar één spoorlijn zodat we geregeld wat langer moeten wachten op de stations om een tegemoet komende trein te laten passeren. Maar alles verloopt prima en na een treinreis van 3 uur komen we aan op het treinstation van Kanchanaburi . Onderweg zagen we nog wel wat gevolgen van de watersnood die Thailand onlangs getroffen heeft. Veel landerijen staan nog onder water. Vanwege het warme weer hebben de ramen van de trein de hele reis open gestaan en onze koffers zijn zichtbaar stoffig wanneer we ze van de rekken afhalen. Op het station worden we aangesproken door een taxichauffeur genaamd Sura Prinkpong die ons naar ons nieuwe verblijf Ploy Guesthouse in Kanchanaburi brengt. Dit kleinschalige hotel aan de voet van de River Kwai is helemaal in ons straatje. Lekker kleinschalig en een oase van rust. Yentl weet niet hoe snel ze een duik in het zwembad moet nemen en verder relaxen we wat. Peter wint voor het eerst sinds tijden een potje Yahtzee van Hes zodat zijn avond niet meer stuk kan. ’s Avonds gaan we nog even het stadje in en nuttigen we een heerlijke Thaise maaltijd. Wat een toeval als blijkt dat een tafeltje naast ons de jongen van de snackbar in Nederhorst den Berg blijkt te zitten. We wisselen wat informatie en ervaringen uit. We slenteren na afloop nog wat door het stadje en zoeken al om half 11 onze hotelkamer op. Morgen wacht ons een drukke dag. We hebben om half 11 met onze taxichauffeur van de vorige dag afgesproken om ons een dag op sleeptouw te nemen.