Dag 3: Het verblijf in Bangkok
Blijf op de hoogte en volg peter,hester,nikita,fjodor,yentl
27 December 2011 | Thailand, Bangkok
De vakantie begint nu echt op gang te komen en we hebben Bangkok al redelijk goed verkend. Wat een immense stad met heel veel gezichten en super-aardige mensen. Nadat we gisterenmiddag na aankomst in het hotel met z’n allen in bed zijn gedoken om het gebrek aan slaap te compenseren van de zware nacht ervoor hebben we ons er na 2 uur slapen nog toe gezet om een stukje Bangkok te verkennen. Met de Tuk Tuk (ons favoriete vervoermiddel) bracht een chauffeur ons naar een afgelegen restaurant. Daar hebben we heerlijk maar voor Thaise begrippen wel duur gegeten. De Tuk Tuk chauffeurs hebben allemaal afspraken met winkels en restaurants en om een Westers gezin van 4 personen bij een restaurant als dit af te leveren, levert minstens 5 liter benzine op. Maar eerslijk gezegd deert het ons niet. De bediening is goed en we laten het eten ons heerlijk smaken. Eén gerecht is heel ‘spicy’ maar zelfs Yent waagt zich eraan en blust de brand in haar mond snel met een grote slok pineapple smoothie. We komen letterlijk een beetje op krachten en zeker Hes en Yent kunnen wel wat brandstof gebruiken. We kijken nog even terug op de enerverende heenreis en laten alle gebeurtenissen nog eens de revue passeren. Hes heeft een heleboel dingen die er tijdens de reis gebeurde niet meegekregen en luistert met verbazing naar onze verhalen. Op de weg terug hebben we een gekke Tuk Tuk chauffeur genaamd Deng die als een waanzinnige rijdt en ons twee keer sneller als op de heenreis bij het hotel aflevert. Hij kent allerlei afsnij-routes en duistere steegjes en giert het soms uit van plezier wanneer wij onze verbazing uiten over zijn rijgedrag. Wanneer we afscheid van hem nemen bij het hotel spreken we af dat hij ons de volgende ochtend ook naar China Town brengt waar we onze volgende afspraak hebben maar door omstandigheden missen we hem de volgende ochtend. Misschien maar beter ook. Moe maar toch wel voldaan duiken we het bed in. We beseffen ons dat we een zware en vervelende reis achter de rug hebben maar dat het veel slechter had kunnen aflopen. We vallen als een blok in slaap en hebben een heerlijke nachtrust en worden de volgende dag als herboren wakker. We hebben een prima hotelkamer met 2 aparte slaapkamers en een gezamenlijke huiskamer met keuken. Op de TV is zelfs de zender BVN aanwezig zodat we toch nog een glimp van Nederland meekrijgen. Er wordt nog een duik genomen in het buitenzwembad op de 11e verdieping maar het water is nog wel erg koud en ook de hotsprings geven weinig warmte. Wel lekker verfrissende. We komen enigszins laat aan in de ontbijtzaal en nuttigen snel een Kerst-ontbijt. Omdat we de vorige dag vanwege Kerst niet terecht konden bij Greenwood Travel (het reisbureau) om tickets op te halen voor een hotel-verblijf verderop in deze reis gaan we daar nu naar toe. Er volgt ook nog een lange discussie over tickets van een boottocht die we in eerste instantie via hen geboekt hebben. Om ons geld terug te krijgen moeten we ons de volgende dag opnieuw melden bij Greenwood Travel. Ze beloven hun best te doen. Vandaag hebben we een fietstocht door Bangkok op het programma staan. Hier is een Nederlander genaamd Co van Kessel 30 jaar geleden begonnen met het organiseren van fietstochten dwars door Bangkok. Een geweldige manier om de stad te verkennen. We moeten ons melden bij een hotel in China Town. Even later fietsen we met een gezelschap van 11 personen dwars door Bangkok. We fietsen door smalle steegjes en komen op de meest afgelegen plekken. Onze hoofdgids M (just M) blijkt Bangkok als zijn broekzak te kennen en leidt ons naar prachtige plekken. De lokale bevolking is enorm aardig en begroet ons iedere keer vol enthousiasme wanneer wij op onze fiets hen passeren. Zo komen we in China Town o.a. bij een groep die in voorbereiding blijkt te zijn op een opera later die dag. We gaan met ze op de foto en we hebben de grootste lol. Halverwege de fietstocht arriveren we bij de oudste tempel van Bangkok waarna we met fietsen en al op een grote longtail boot stappen. In een moordend tempo razen we de Chao Phraya rivier af die dwars door Bangkok loopt. We passeren een sluis en ook hier etaleert Fjootje zijn kunsten als matroos door heel verantwoordelijk de touwen vast te houden. We hebben nog wel een beetje last van een jetlag en het slaapgebrek de vorige dag en hebben moeite wakker te blijven wanneer we wat rustiger varen. We fietsen daarna nog een lange tijd langs een spoorlijn waar al een tijd geen trein lijkt te hebben gereden, komen bij een tempel met de grootste zittende Boedha van Bangkok en nuttigen een heerlijke lunch. Dan volgt opnieuw een boottocht en voeren we de karpers. Ze eten het brood rechtstreeks uit je hand. Als we na 5 uur fietsen weer terug zijn bij het verzamelpunt hebben we een prachtige tocht achter de rug en zijn we een ongelooflijke hoeveelheid indrukken rijker. Ondanks dat we wel moe zijn besluiten we er niet aan toe te geven en gaan we na aankomst in het hotel direct door om wat te eten. We hebben de tip gekregen om naar Kohn Sam road te gaan een verzamelplaats van backpackers, kunstenaars en andere excentriekelingen. Hier aangekomen laat Fjodor zich zijn eerste pak aanmeten. We spreken met de kleermaker af dat we deze op onze terugreis op komen halen. We nuttigen nog een maaltijd en laten ons door de Tuk Tuk opnieuw naar ons hotel rijden. Wat een heerlijke dag.