Dag 1: Het vertrek vanaf Schiphol
Blijf op de hoogte en volg peter,hester,nikita,fjodor,yentl
24 December 2011 | Nederland, Schiphol
Al maanden kijken we er naar uit en vandaag 24 december gaat het echt gebeuren. We vertrekken voor onze reis naar Thailand alwaar we een rondreis gaan maken. Hoe onze reis eruit ziet doen we later uit de doeken. Hester is er met haar hartsvriendin June al maanden druk mee geweest. Handig daarbij was dat June deze zomer ook in Thailand is geweest zodat ze ons perfect van haar reisadviezen kon voorzien. Mocht ze ooit nog eens als journalist zonder werk komen te zitten dan ligt hier zeker een mogelijkheid voor haar om haar werk van te maken. De dag verloopt rommelig. Al vroeg zijn we wakker en iedereen is druk om nog even de laatste dingen af te ronden. We gaan nog even naar opa Piet en oma Wil in Weesp. Gek is het wel dat we hen nu afzonderlijk bezoeken. Oma Wil is sinds het begin van deze maand in verpleeghuis Hogeweyk opgenomen. Ze is goed te spreken wanneer we daar arriveren. We keuvelen wat over ditjes en datjes en kijken vooruit naar de reis die komen gaat. Van opa Piet krijgen Fjodor en Yentl nog wat geld voor de vakantie toegestopt en zo haasten we ons weer snel naar ons huis in Nederhorst den Berg. Daar hebben we samen met de achterblijvers Nikita en Thom een brunch belegd. Ook oma Anna komt langs en zo zitten we met z’n zevenen heerlijk te genieten van al het lekkers wat we voor de brunch hebben gekocht. Yentl heeft een professorische Kerstboom gefabriceerd en daar blijken een heleboel kadootjes onder te liggen. Zo gaan de mannen in maart een wedstrijd in de Premier League bezoeken van hun favoriete club Arsenal. Voor Yentl heeft haar grote zus Nikita hippe kleren gekocht en Hes hoeft zich nooit meer zorgen te maken over haargroei op haar benen. Tot slot kan Nikita voortaan alles kwijt in een joekel van een handtas (ook wel een grot genoemd) waar ze meteen mee in haar nopjes is. We ruimen snel de boel af en gaan de rest van de dag onze weg. Er worden nog wat kleine boodschappen gedaan en Fjodor pakt als laatste zijn koffer in. Ondanks dat we al maanden in voorbereiding waren hebben we nu toch nog een beetje stress. Maar goed juist als om half 6 onze chauffeur Thom zich meldt om ons naar Schiphol te brengen zijn we klaar om te vertrekken. Er volgt een emotioneel afscheid van Nikita en Thom. Zij zijn wel een beetje jaloers op ons en het is gek om voor het eerst geen Kerst en Oud en Nieuw met Kiet te vieren. We spreken af veel contact te houden en zwaaien vanuit de BMW van Thom (eigenlijk van z’n vader) nog een laatste keer naar Kiet en Thom. Op Schiphol aangekomen blijkt het druk te zijn. We hebben thuis al ingecheckt en dat bevordert de wachttijd aanzienlijk. Er worden nog wat tax-free inkopen gedaan waaronder de traditionele luchtjes en wat glossy tijdschriften. We kunnen Nederland toch maar slecht missen. We drinken nog even een drankje en haasten ons naar de gate. Nu gaat het echt beginnen.