Verblijf in Tortuguero
Blijf op de hoogte en volg peter,hester,nikita,fjodor,yentl
05 Januari 2008 | Costa Rica, Tortuguero
Vanmorgen dus vroeg op. Onze Piero had de avond ervoor gezegd dat als het heel hard zou gaan regenen de trip niet door zou gaan. De hele nacht spookte het en regende het, ook toen we om 5 uur op stonden kwam er een enorme tropische regenbui naar beneden. Maar in onze regenpakken en een regencape (poncho’s) om gingen we de uitdaging aan en vertrokken we in open bootjes de jungle in. Piero gaf af en toe uitleg over de flora en fauna, maar we zaten vaak naar beneden gebukt omdat je niets kon zien door de enorme watervallen die naar beneden kwamen. Door de enorme regen konden we niet diep de jungle in en bleven op de grote kanalen varen. Hierdoor zag je weinig dieren. Om 8 uur kwamen we terug en gingen we met z’n alle ontbijten. Wel leuk is het dat we veel met de groep van ons reisgezelschap samen doen. Yentl heeft er 2 vrienden bij! Loopt vaak met ze mee en gaat vaak naast ze zitten in de boot. Nikita is ook super enthousiast en hoewel ze thuis vaak moeilijk uit haar bed kan komen staat ze hier vaak als eerste naast haar bed. Fjo vermaakt zich ook prima legt zelfs zijn gameboy aan de kant om een boek te lezen!
Om half 10 ging er weer een tocht naar de jungle, nu was het ondertussen wat droger geworden en zouden we wat meer de jungle in gaan. Peter had het wel gezien en bleef in het huisje samen met Fjo. De meiden gingen de uitdaging aan en gingen samen met de andere van de groep het open bootje in. Ingepakt in regenkleding want de eerste bui kwam er al weer aan! De temperatuur is heerlijk. 30 graden maar de regenkleding moet toch aan. Gelukkig werd het toch wat droger zodat we toch de dieren konden spotten. Al gauw zagen we de eerste brulapen. Eindelijk want de hele vakantie horen we ze wel en we zien ze soms in de verte maar van dichtbij hadden we ze nog nooit gezien. Twee grote apen op een tak, geweldig om te zien. Ze maken echte brulgeluiden alsof er enorme grote beesten in de jungle zijn! Onze tocht was nu al geslaagd! We spotten nog vele vogels o.a. een ijsvogel, reigers in vele soorten en kleuren en nog vele andere soorten. Ook zagen we een groene leguaan. We kwamen ook de zeldzame spiderman aap tegen. We hadden ze al eens eerder gezien maar toen waren ze heel ver weg en nu konden we ze weer van heel dicht bij zien. Deze apen hangen vaak aan hun staart en rekken zich uit als een spin om zo vooruit te komen. We bleven een tijdje stil liggen zodat we dit goed konden zien. We kwamen ook weer de twee-tenige luiaard tegen. Zo konden we veel dieren afvinken van ons wensenlijstje! Dit gebied waar we nu zijn staat vooral bekend om zijn schilpadden. De kans om die schilpadden te zien is tijdens het broedseizoen, dit is van mei tot en met juli. Maar wij hadden het geluk om er toch een in de rivier te zien zwemmen. Het was kort want hij schoot meteen de diepte in maar toch….
Een super leuke tocht werd het dus uiteindelijk. We gingen door smalle kanalen en moesten bukken voor de takken. Toen we terug kwamen was de zon ook gekomen en konden we toch nog even bij het zwembad liggen. ’s Middags gingen Peter, Fjo en ik nog ff naar het dorpje. Dit was lopend goed te doen. Een leuk sfeertje hangt er. Een straatje met wat winkels en de kinderen uit Costa Rica kijken je met grote ogen aan. Terug gingen we met een watertaxi. Althans een inwoner met een slok op had een open bootje geregeld en zou ons naar het hotel brengen. Hij startte al wat moeilijk en ja hoor daar lagen we halverwege de weg naar ons hotel stil op het kanaal. De man zweette en trok vele malen aan zijn start kabel maar zonder resultaat. Peet zag een andere boot aankomen en begon te zwaaien, deze man bracht ons uiteindelijk naar onze bestemming. Ach, zo maak je nog wat eens mee! Er is bij dit hotel ook een kikkerpad met de bekendste kikkers van Costa Rica de zogenaamde “red eye green tree” kikker. Gif groen dus met rode ogen. Erik een medewerker van het hotel laat ons graag de kikkers zien en zet hem op onze handen. Ook laat hij de kikkervisjes zien en de kleine kikkers die binnenkort vrij zouden komen. Super trots is hij op zijn ‘kindertjes’!
We drinken met de groep nog een cocktail voor we naar het buffet gaan. Gelukkig is het eten lekkerder dan de avond daarvoor, maar iedereen heeft letterlijk zijn buik vol van het eten van het buffet! Ondertussen is het weer eens gaan regenen en komt het opnieuw met bakken uit de hemel vallen. De hele nacht spookt het met zware regenval en zelfs onweer komt er aan te pas. De vakantie is echt heel anders dan anders, we liggen steeds om 21:00 uur op bed en we drinken nauwelijks alcohol! Deze ochtend vertrekken om 9 uur ’s ochtends met de boot om naar onze laatste bestemming te gaan.
05 Januari 2008 - 09:15
June:
Gaaf! Ik krijg zelfs biologieles 2 weken lang! Mooie foto's hé met die Canon! Goeie terugreis morgen of straks. Lfs June