Het verblijf in Sarapiqui
Blijf op de hoogte en volg peter,hester,nikita,fjodor,yentl
03 Januari 2008 | Costa Rica, Sarapiquí
Gisteravond hebben we een heuse Oudejaarsavond gehad. Wel heel erg gek hoor, wetend dat iedereen in Nederland wakker wordt met een kater van oud en nieuw en dat wij het oude jaar nog moeten uitzwaaien! Peter en Fjo hadden echt vuurwerk en ik had een fles champagne op de kop getikt. Alleen de oliebollen ontbraken nog om het echte Oudejaarsavondgevoel te krijgen en ook de Oudejaarsconference konden we hier niet ontvangen. Met z’n 11-en hebben we gezellig gegeten en er werden kaartspelletjes gedaan om maar wakker te blijven! Dat valt niet mee hoor met dat tijdverschil in je benen. Yentl vermaakte zich prima hiermee! Fjo en Peet gingen nog ff op pad om het verslag van die dag op internet tekrijgen want hier in ons hotel is geen internet verbinding. Middernacht werd ingeluid door de bewaking met 4 pistoolschoten en toen kon Fjo (en Peet) z’n lol op. Cees (64 jaar en samen met zijn zus in onze groep) had ook vuurwerk gekocht en werd met het vuurwerk ook weer kind. Het vuurwerk was prachtig hoewel er veel rookontwikkeling bij was. Cees is nu wat doof aan 1 oor maar glunderde van oor tot oor, en Fjo had plezier voor 2. Dus oud en nieuw hebben we gezellig doorstaan. De groep wordt steeds hechter. Vandaag gingen we met een boot over de rivier van Sarapiqui. Je kon kiezen tussen raften of een rustige vaart over de rivier. Het was erg verdeeld in de groep wij gingen met z’n 5 en Erwin en Madelon in de boot. Het was weer prachtig. We zagen een gigantische mooie leguaan. Mijn fototoestel kon ik niet meer stil houden. Zo’n waanzinnig mooi beest. We zagen er later nog velen waardoor de kinderen het bijna saai vonden om weer een leguaan te spotten. We zagen nog vele andere beesten. Ook een paar echte kaaimannen!!! Niet 1 maar wel 3. Er zwommen ook krokodillen en je zag desondanks hele gezinnen zwemmen in die rivier! Verder zagen we eindelijk de brulapen van dichtbij! En weer die prachtige vogels. Je blijft foto’s maken. Hoe enthousiast ik hier dit alles ook schrijf geloof me alles is nog mooier. Costa Rica heeft ons hart gestolen. De andere van de groep kwamen terug van het raften, hoewel er een aantal tegen op zagen was ook dit erg leuk om te doen.
Het hotel is wat groter dan we de afgelopen dagen hebben mee gemaakt, maar is wel erg leuk. Vanmiddag zijn onze kids, Wouter, Erwin, Madelon (uit onze groep) en Peter wezen tubingen. Zittend op een band en over een rivier (vlakbij het hotel) van het ene punt naar het andere punt ‘varend’. Veel plezier natuurlijk want er staat behoorlijk wat stroom. Peter ging een keer met Yentl en die gingen kopje onder! Yent was zo geschrokken dat ze niet meer wilde! Het is dus super gezellig met elkaar. Vanavond gaan we weer met de groep eten. Ongedwongen maar allemaal vol met verhalen. Wij zijn de enige met kids en iedereen trekt met ze op. Yentl pakt alle mannen in en de rest hobbelt mee. Er zit een echt juf in de groep die toevalligerwijs ook les geeft aan groep 5! Morgen gaan we weer pendelen en moeten we al om 8:00 uur onze auto inleveren. Wederom vroeg op dus.