De reis van Rincon de la Vieja naar La Fortuna - Reisverslag uit Fortuna, Costa Rica van peter,hester,nikita,fjodor,yentl Gilst - WaarBenJij.nu De reis van Rincon de la Vieja naar La Fortuna - Reisverslag uit Fortuna, Costa Rica van peter,hester,nikita,fjodor,yentl Gilst - WaarBenJij.nu

De reis van Rincon de la Vieja naar La Fortuna

Blijf op de hoogte en volg peter,hester,nikita,fjodor,yentl

30 December 2007 | Costa Rica, Fortuna

La Fortuna, 29 december 2007

Vandaag staat er weer een pendeldag op het programma en gaan we naar het plaatsje La Fortuna om de vulkaan Arenal te gaan bekijken en alle aanverwante bronnen die ze hier rondom deze krater hebben opgetuigd. Gisteravond hebben we weer heel gezellig gegeten met de rest van het reisgezelschap en hebben we elkaar weer een beetje beter leren kennen. Ook ontmoeten we een ander stel dat hier al twee weken verblijft en nog anderhalve week te gaan heeft. Zij hebben al onze komende locaties al bezocht en zijn zodoende in staat ons te informeren over de do’s en de don’t’s van deze oorden. Ondanks dat ik de rest van het reisgezelschap in het vooruitzicht heb gesteld dat ze op Oudejaarsavond toch zeker tot middernacht op moeten blijven en nu alvast daar naar toe moeten werken taaien ze rond 21:15 uur af. In het mannelijke deel van het nieuwe stel dat we hebben leren kennen tref ik toch een drinkebroeder aan en met hem haal ik maar liefst tot 22:45 uur (!!) door. De volgende ochtend zijn we desondanks weer voor 7 uur uit de veren. Het hotelletje in Rincon de la Vieja heeft werkelijk ons hart gestolen en als na het ontbijt iedereen al snel zijn spullen pakt om op weg te gaan naar onze volgende locatie, La Fortuna, besluiten wij om onder het genot van een kopje koffie nog even te blijven en nog even te genieten van het prachtige uitzicht over het dal dat ons vanaf het terras van het hotel wordt geboden. Uiteindelijk vertrekken we om 9:30 uur naar onze volgende locatie. Na de hobbelige onverharde weg van 12 km komen we weer op de snelweg uit en al snel bereiken we de regio-hoofdstad Liberia. Hier halen we geld en doen we nog wat kleine inkopen en verkennen het plaatselijke leven alhier en vervolgen na een uurtje onze weg. De temperatuur onderweg loopt zienderogen terug en al snel komt de regen met bakken naar beneden. De wegaanduiding is niet altijd wat het wezen moet en zodoende rijden we twee keer fout maar uiteindelijk vinden we de juiste weg naar La Fortuna. Onderweg lunchen we in een organisch/biologisch restaurant aan de rand van een groot meer genaamd Laguna de Arenal en eten we heerlijke broodjes. Rond 15:30 uur arriveren we in La Fortuna en na wat gezoek vinden we ons hotel. Al snel blijkt dat we als enige van ons reisgezelschap in dit hotel zijn neergestreken. Het is een wat groter hotel dat wat zakelijker is opgezet dan de kleinschalige hotels die we in Manuel Antonio en Rincon de la Vieja hebben gehad maar tot groot genoegen van Yent heeft dit hotel een zwembad en nog geen vijf minuten na onze aankomst ligt ze in de stromende regen alleen in het zwembad van dit hotel. We relaxen hierna wat en gaan ons tegen 18:00 uur opmaken voor een bezoek aan het plaatsje met aansluitend een diner in één van de vele restaurants die La Fortuna te bieden heeft. Het is een levendig plaatsje en we lopen vanuit ons hotel direct het centrum in. De Costa Ricanen zijn overigens totaal verschillend van de Afrikanen die we tijdens eerdere reizen hebben leren ervaren. Waar de Afrikanen je als het ware de winkel in sleuren en heel claimend zijn laten de Costa Ricanen je volledig met rust en zien wel of je hun winkel in komt of niet. Eigenlijk is dit wel heel prettig. Het stadje La Fortuna is volledig gericht op de vulkaan Arenal en de vele bronnen en baden die hierbij zijn opgetrokken en herbergt vele hotels en restaurants. We slenteren wat door het stadje en strijken uiteindelijk neer in een restaurant dat door de reisorganisatie is aanbevolen. Het eten in Costa Rica is over het algemeen goed te noemen. Het blinkt niet uit in een keuken die specifiek is voor het land maar heeft veel gerechten die op de toeristen zijn afgestemd. Ook het prijspeil hebben de Costa Ricanen hierop aangepast. Voor een beetje diner betaal je toch zeker 75% van de prijs die we in Nederland gewend zijn te betalen. Maar de kwaliteit van het eten is goed dus we hebben hier geen klagen over. Morgenochtend willen we een voor het ontbijt een bezoek gaan brengen aan de plaatselijke waterval hetgeen heel verfrissend moet zijn volgens de beschrijving gevolgd door een wandeltocht naar de vulkaan later op de dag. Als we de energie nog hebben gaan we ’s avonds ook nog eens een bezoek brengen aan de thermische baden van La Fortuna. Een vol programma dus en alle reden om dit keer het niet laat te maken.

• 30 December 2007 - 10:30

Vanderveldentjes:

Tsjonge jongens, wat zullen jullie genieten! Doe wel voorzichtig op de vulkaan, hoor. Vanavond gaan we gezellig naar Annie-1's verjaardag, dus nog een leuk feestje in het verschiet. Tot laterrrrrr. Dikke kus van ons!

• 30 December 2007 - 10:42

(o)ma Anna:

Het is vandag een week geleden dat ik jullie naar Schiphol bracht. Jullie zijn dus op de helft. Wat hebben jullie in een week veel gezien en gedaan. Zoals ik al eerder schreef, vertellen jullie zeer beeldend, maar ben ik toch erg benieuwd naar de foto's. Misschien lukt dat nog. Anders zie ik ze wel na 6 januari 2008.
    Heel veel liefs en een dikke kus,
    (o)ma(ms)

• 30 December 2007 - 20:09

De Fafies:

Hoe staat het met de wijn? Heb net het eerste gerecht gemaakt voor morgen 31 december. Het zal zeker weer een feest worden. Geniet ze en ga jullie zeker sms'n.

• 30 December 2007 - 20:31

(o)ma Anna: